SUMBER AIR BORING BOLEH PASANG CUCKOO?

AIR BORING / AIR TELAGA BOLEH PASANG CUCKOO?

Jika rumah saya menggunakan Air Boring boleh pasang Penapis Air Cuckoo tak?

Inilah persoalan yang sering ditanya jika sumber air di rumah pelanggan menggunakan Air Boring. Biasanya pengguna Air Boring mempunyai masalah:

1. Air Berlumpur
2. Air Berwarna Seperti Karat
3. Air Berbau
4. Air Berkeladak

Ada satu jalan penyelesaian untuk masalah pengguna Air Boring iaitu dengan memasang Penapis Air. Seperti kita tahu, Penapis Air berfungsi untuk menapis segala kotoran, kuman, bakteria, keladak dan karat dalam air. Tetapi, tidak semua Penapis Air sesuai untuk digunakan di kawasan yang menggunakan Air Boring KECUALI Penapis Air CUCKOO.

APA ITU AIR BORING?

Air Boring merupakan salah satu sumber air alternatif yang banyak digunakan di Negeri Kelantan. Ia sebenarnya ialah air yang dipamkan melalui proses penggerudian (Boring) dari air bawah tanah ke permukaan melalui laluan paip.

Sumber air bawah tanah di sesuatu kawasan itu akan diambil dari lapisan batuan keras granit atau batuan keras lain dan air disedut dari dalam tanah lebih daripada 20 meter atau beratus meter dari permukaan bumi.

Merujuk kepada beberapa kajian, Air yang diekstrak dipercayai lebih berkualiti dan tidak mudah tercemar berbanding air yang dirawat dari sungai dan kolam. Air Boring (telaga tiub) telah menjadi bekalan air yang banyak digunakan di negeri Kelantan sebagai bekalan harian.

Akan tetapi, jika berlaku hujan lebat dan berterusan akan menyebabkan air yang disalurkan ke rumah pengguna berlumpur dan berbau. Disebabkan itu, pengguna Air Boring perlu menggunakan Penapis Air Cuckoo untuk mendapat air mineral yang sihat untuk diminum.

AIR BORING DAN CUCKOO

Kebanyakan jenama Penapis Air yang dijual di luar sana tidak sesuai untuk pasang Penapis Air. Tetapi, Penapis Air Cuckoo boleh digunakan untuk mendapat air yang lebih bersih dan sihat. Kenapa perlu pasang Penapis Air?

1. Untuk menghilangkan lumpur dalam air
2. Untuk menapis dan membunuh kuman dan bakteria dalam air
3. Untuk menghasilkan air mineral beralkali rendah yang baik untuk kesihatan
4. Untuk menghilangkan bau yang tidak menyenangkan dalam air


Sebelum memasang Penapis Air Cuckoo, pastikan rumah anda mempunyai tekanan air. Tidak perlu tekanan yang terlalu kuat, cukup hanya ada tekanan air sudah boleh pasang. Jika tekanan air sangat terlalu rendah, anda perlu pasang pam dahulu di dalam rumah supaya ada sedikit tekanan.


Berapakah harga Penapis Air Cuckoo yang sesuai untuk Air Boring?

Harga yang paling mampu milik untuk sebuah Penapis Air hanya RM 55.00 sebulan. Bayaran selama 7 Tahun. PERCUMA Servis Tukar Filter setiap 4 bulan sekali dan WARRANTY mesin selama 7 Tahun. Pendaftaran, Penghantaran dan Pemasangan adalah PERCUMA.

Untuk lebih info tentang PROMOSI PRODUK CUCKOO BOLEH KLIK DISINI.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *